Najava: Treći dinarski simpozijum o podzemnoj biologiji | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Najava: Treći dinarski simpozijum o podzemnoj biologiji

Izvor: Radio Trebinje | Datum:08.04.2022.

U Muzeju Hercegovine u Trebinju, sutra i nedjelju biće održana naučna konferencija - Treći dinarski simpozijum o podzemnoj biologiji.

U protekle dvije godine u slivu rijeke Trebišnjice provođen je projekat pod nazivom SubBIOCODE, a koji se ticao uzorkovanja, kartiranja i genetskog istraživanja podzemnih životinja na ovom području.

Treći dinarski simpozijum o podzemnoj biologiji organizuje se kao nastavak 1. održanog u Zagrebu i 2. održanog u Postojni, a cilj je uspostaviti nove, te produbiti postojeće veze između naučnika i ljubitelja podzemnog svijeta Dinarskog krša preko niza tema povezanih s podzemnim svijetom. Stoga organizatori posebno ističu važnost prisustva uglednog profesora i jedne od živih legendi evolucijske biologije u podzemnim sistemima, profesora emeritusa David. C. Culver sa American University (Washington D.C., USA).

Konferencija je namijenjena istraživačima Dinarskog podzemlja, a u prethodnim je verzijama uključivala naučnike iz Italije, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Albanije... kao i svim licima koje zanima ova tema.

Organizator konferencije je Biotehnički fakultet Univerziteta u Ljubljani.

Početak je u 9:45 časova.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: