Ljajić stabilno, svjestan i komunikativan | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ljajić stabilno, svjestan i komunikativan

Izvor: RTRS | Datum:11.04.2022.

Predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić, koji je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći, svjestan je i komunikativan i pod neprekidnim nadzorom medicinskog osoblja u jedinici intezivnog liječenja, saopšteno je sinoć iz Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu, gdje je Ljajić hospitalizovan.


 

U toku dana, Ljajića je više puta obišao i direktor UKC Niš Zoran Perišić.

Prema riječima Perišića, situacija u kojoj se pacijent nalazi podrazumijeva ozbiljne povrede koje on i ima.

Dijagnostika koja je urađena odmah po prijemu, pokazala je da Ljajić ima povrede grudnog koša, rebara i glave ali, u ovom trenutku, njegovo stanje ne zahtijeva intezivno hiruško liječenje.

Dijagnostika će biti ponovljena poslije 24 sata.

U ovako teškim incidentima, kako je dodao Perišić, neke povrede moguće je da se razviju kasnije i zato je dvadesetčetvorosatni neprekidni nadzor i ponovljena dijagnostika neophodna.

Konzilijum ljekara koji je formiran u UKC donijeće odluku o tome šta je najbolje kada je u pitanju liječenje pacijenta, koji je u ovom momentu apsolutno stabilnih vitalnih parametara i nije životno ugrožen, navodi se u saopštenju UKC Niš.

Ljajić je juče oko 9.00 časova, na auto-putu Beograd-Niš doživio tešku saobraćajnu nesreću, dok je vozač automobila u kojem je bio, predsjednik Izvršnog odbora SDPS Branko Gogić, poginuo.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: