Sjeverna Koreja otvorila Muzej dostignuća Kim Džong Una | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Sjeverna Koreja otvorila Muzej dostignuća Kim Džong Una

Izvor: RTRS | Datum:11.04.2022.

Povodom desete godišnjice od dolaska lidera Kim Džong Una na vlast, u Sjevernoj Koreji je danas otvoren Muzej korejske revolucije.


 

U muzeju će biti izložene fotografije i video-snimci najvećih "dostignuća besmrtnog Kimovog rukovodstva" od 2016. godine kada je na kongresu vladajuće Radničke partije obećao da će izgraditi odgovornu državu sa nuklearnim oružjem, prenijela je državna Korejska centralna novinska agencija (KCNA).

U muzeju će biti izloženo i pismo iz novembra 2017. godine u kojem je Kim proglasio da je Sjeverna Koreja završila razvoj "državne nuklearne sile" poslije testiranja nove interkontinentalne balističke rakete, prenosi Jonhap.

Prethodnog dana u čast lidera, održan je nacionalni sastanak na kojem je konstatovano da je Kim Džong Un zemlji donio "status vojne sile opremljene svemoćnim vizičkim sredstvima samoodbrane".

Kim je formalno stupio na vlast kao prvi sekretar vladajuće partije 11. aprila 2012. godine nakon smrti svog oca Kim Džong Ila u decembru 2011. godine.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: