Uskoro nastavak radova na Dnevnom centru | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Uskoro nastavak radova na Dnevnom centru

Izvor: Radio Trebinje | Datum:11.04.2022.

Izgradnja Dnevnog centra za djecu i omladinu sa poteškoćama u razvoju biće nastavljena u maju mjesecu kada bude završena procedura izbora novog izvođača radova.

Ovo je danas na konferenciji za novinare rekao predsjednik Upravnog odbora Udruženja roditelja i djece sa poteškoćama u razvoju „Sunce nam je zajedničko“ Mijat Šarović, koji je pojasnio da je do zastoja u izgradnji Dnevnog centra došlo zbog odsustajanja dosadašnjeg izvođača radova - preduzeća „Energetik doo“ Banja Luka.

Šarović očekuje da će do kraja godine korisnici useliti u novi Dnevni centar.

„Do sad je sve urađeno u skladu sa zakonom. U humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima", koju je organizovala predsjednik RS Željka obezbijeđeno je 627.000 KM, a do sada je utrošeno 203.000 KM. Grad je odobrio iz kreditnog zaduženja dodatnih 300.000 KM, tako da je danas na računu 726.909 KM“, rekao Šarović.

On je naveo da su neistinite sve informacije koje su pojedinci iznosili o navodnom netransparentnom trošenju novca za izgradnju ovog objekta.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je potvrdio novinarima da je Grad Trebinje jednostrano raskinuo ugovor sa prethodnim izvođačem radova na Dnevnom centru, jer nisu ispoštovali predviđene rokove, ta firma finansijski nije bila sposobna da završi projekat do kraja.

“Ništa nije zloupotrebljeno, ništa nije iskorišteno kako ne treba, sve stoji na računu Grada Trebinja i mi smo u ovoj godini obezbijedili dodatna sredstva koja su od samog početka nedostajala, budući da je projekat vrijedan više od milion KM”, rekao je Ćurić.

On je dodao da je projekat od velikog značaja za Trebinje i da će ukoliko bude potrebno grad obezbijediti sva neophodna sredstva da bi se ovaj projekat završio.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: