Počela rekonstrukcija škole u Gorici | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Počela rekonstrukcija škole u Gorici

Izvor: radio Trebinje | Datum:12.04.2022.

Ugradnjom novih PVC prozora i ALU vrata, juče je počela rekonstrukcija Osnovne škole „Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški“, u trebinjskom naselju Gorica.

U okviru projekta energetske efikasnosti, koji finansira Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS i Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH, za rekonstrukciju koja će obuhvatati demontažu svih starih i postavljanje novih otvora, izradu toplotne izolacije, fasade i krova te zidanje nove kotlovnice, obezbijeđeno je 680.000 maraka.

Milorad Nadaždin, direktor Osnovne škole „Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški“ ističe da je planirano da svi radovi budu završeni u naredna tri mjeseca.

„Krenuli smo sa zamjenom otvora sa gornjih pozicija, na spratu i jednim dijelom učionica u prizemlju. Prošli smo i novi projekat za obavljanje mašinske faze kotlovnice u vrijednosti od 250.000 maraka, u okviru koje će biti urađena montaža novog kotla na pelet i kompletne prateće opreme. Rok za izvođenje te faze je mjesec i po, a rok za izvođenje komplentnih radova na školi je tri mjeseca. Jako smo sretni svi u školi što nakon nekoliko godina i nekoliko tendera, koji nisu uspjeli da prođu iz brojnih razloga, počinjemo ove radove. Jedva čekamo da se ovaj projekat realizuje, da napokon u novoj školskoj godini imamo odlične uslove za odvijanje nastave, da nemamo problem sa promajom, grijanjem. Prelazimo na grijanje na pelet i nadamo se da ćemo moći sada i da uštedimo na grijanju“, rekao je Nadaždin.

On je naveo da je tokom posljednjih pet godina u renoviranje škole, uključujući ovaj projekat koji se realizuje, uloženo oko 1.500 000 maraka, a urađeno je, kaže Nadaždin, dosta posla - obnovljena je sportska dvorana, svlačionice i renovirano i savremenom tehnikom opremljeno nekoliko učionica i kabineta.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: