BILEĆA - Održano edukativno predavanje i na temu ''Vršnjačko nasilje'' i ''Zloupotreba interneta'' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

BILEĆA - Održano edukativno predavanje i na temu ''Vršnjačko nasilje'' i ''Zloupotreba interneta''

Izvor: Radio Trebinje | Datum:12.04.2022.

Policijski službenici Policijske stanice Bileća održali su juče edukativno predavanje u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Bileći, za učenike devetog razreda, na temu „Vršnjačko nasilje“ i „Zloupotreba interneta“.

Cilj predavanja je da se učenici informišu o sprečavanju vršenja svih oblika maloljetničke delikvencije i vršnjačkog nasilja, kao i o tome koje su sankcije predviđene za maloljetne izvršioce u slučaju počinjenog prekršaja i krivičnog djela.

Takođe, učenicima je prezentovan način na koji treba da koriste i zaštite svoj profil na društvenoj mreži „Facebook“ i „Instagram“, kako ne bi došlo do određenih negativnih pojava i zloupotrebe od strane drugih lica.

Takođe su upozoreni na najčešće moguće rizike korištenja društvenih mreža, prije svega na različite vrste mogućeg nasilja putem interneta, načinima njihovog prepoznavanja, kao i načinima postupanja ukoliko su eventualno izloženi neprimjerenim sadržajima svojih onlajn prijatelja, koji zloupotrebljavaju ovaj vid komunikacije.

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje će i u narednom periodu nastaviti sa održavanjem predavanja kako u Trebinju, tako i u ostalim opštinama u Istočnoj Hercegovini.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: