Ukradena rampa za divlje konje: Mještani u problemu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ukradena rampa za divlje konje: Mještani u problemu

Izvor: Radio Trebinje | Datum:14.04.2022.

Nepoznate osobe ukrale su rampu u rejonu Volujca, koja je prije nekoliko godina postavljena kao prepreka za divlje konje koji su nanosili velike štete mještanima.

Prema riječima Miša Pamučine, koordinatora za deminiranje Javne ustanove “Ekologija i bezbjednost” za Radio Trebinje, sinoć je primjećeno da nema rampe kojima su divlji konji sprečavani da ulaze u imanja.

“Prilikom obilaska terena primjetio sam da je rampa odsječena i odnesena. Privremeno smo stavili trake, da pokušamo spriječiti divlje konje da ulaze na imanja. O svemu je obavještena policija, čiji su pripadnici jutros bili na terenu i obavili uviđaj”, ističe Pamučina.

Prema riječima Miljka Miljkovića iz Gomiljana, nakon krađe kapije mještani su u velikom problemu, jer divlji konji opet mogu bez prepreka prelaziti drenažni kanal Mokro polje - Gomiljani i praviti štetu u polju.

„Apelujemo na neodgovorne pojedince da takve stvari ne rade, o svemu je obavještena policija, pa očekujemo da će počinioci biti sankcionisani“, navodi za Radio Trebinje Miljković.

On podsjeća da poljoprivrednici imaju dobru saradnju sa trebinjskim “Agrarnim fondom”, koji je i postavio zaštitne kapije.

„Usjevi su u punom jeku i šteta će biti velika ako ne budemo imali zaštitu od ovih divljih životinja. Nadamo se da će u skorije vrijeme biti postavljena nova“, kaže Miljković.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: