Za sadržajnije kulturno ljeto - ''Nišvil u Trebinju'' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Za sadržajnije kulturno ljeto - ''Nišvil u Trebinju''

Izvor: Radio Trebinje | Datum:14.04.2022.

U Trebinju će u drugoj polovini avgusta biti održan džez festival „Nišvil u Trebinju“, sa ciljem da postane promoter kulturnog turizma u RS i regionu. Ovo je danas dogovoreno u Trebinju na sastanku gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, Ivana Blagojevića, osnivača i direktora „Nišvil džez festivala“ iz Niša i Tanje Đaković, pomoćnika ministra prosvjete kulture u Vladi RS.

Planirano je da festival bude održan 20. i 21. avgusta, nakon niškog festivala, a koristila bi se infrastruktura i medijska podrška koju ima festival u Nišu, sa namjerom da se u narednih pet godina stvori autohtoni festival koji bi privukao veliki broj posjetilaca.

Ivan Blagojević, osnivač i direktor „Nišvil džez festivala“ precizirao je da će ove godine biti dvodnevna manifestacija džez muzike, a da se narednih godina produžava.

„Planirano je da festival ima prateće sadržaje, u istom konceptu kao festival u Nišu. Ovo će biti prilika da objedinimo sve strarosne grupacije. Koncept će biti mješavina umjetničkih programa sa dijelom komercijalnih sadržaja. U narednih deset dana planirano je da se iskoncipira program, koji će biti organizovan na bazenu Bregovi“, rekao je Blagojević.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je, da je danas napravljen okvirni sporazum organizovanja festivala u Trebinju.

„Ideja je potekla prilikom naše posjete Nišu, a naše opredjeljenje je da svake godine trebamo da pravimo nove sadržaje i privlačimo nove ljude. Ovim festivalom ćemo u Trebinju okupiti cijeli region. Imamo ogromnu odgovornost ali kao odgovorni ljudi mi smo spremni da odgovorimo na ponos svih nas“, rekao je Ćurić.

Tanja Đaković, pomoćnik ministra prosvjete kulture u Vladi RS kazala je da je današnji sastanak privi korak u uspostavljanju saranje sa festivalom u Nišu, a ono što predstoji je detaljnije razrađivanje programa i koncipiranje festivala.

„Trebinje ima razvijen festivalski život, a ono što nedostaje je upravo jedan festival džez muzike. Organizacijom ovog festivala, sigurna sam, da će festivalski život u Trebinju zaista biti zaokružen“, istakla je Đakovićeva.

Internacionalni džez festival Nišvil, najposjećeniji džez festival jugoistočne Evrope, već godinama dosljedno brani evropske vrijednosti multikulturalnosti i strpljivo njeguje muzički ukus.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: