Званичници Српске честитали Ускрс | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Званичници Српске честитали Ускрс

Извор: RTRS | Датум:15.04.2022.

Вјерници католичке вјероисповијести у недјељу ће прославити Ускрс. Званичници Републике Српске честитали су највећи хришћански празник, који вјерници славе по грегоријанском календару.


 

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку поводом Ускрса надбискупу врхбосанском кардиналу Томи Вукшићу, бискупу бањалучком Фрањи Комарици, свештенству, редовништву и свим вјерницима који празнују по грегоријанском календару у Републици Српској и БиХ.

- Поводом највећег хришћанског празника Ускрса, Вама и свим вјерницима који празнују по грегоријанском календару у Републици Српској и БиХ, упућујем искрене честитке са жељом да предстојеће празничне дане проведете у миру, зрављу и породичној срећи. Нека празник Христовог ускрснућа буде испуњен порукама мира, живота у радости и вјери, а истински дух Ускрса и хришћанске љубави додатно охрабрење на путу међусобног повјерења и разумијевања. У то име желим Вам срећан и благословен Ускрс - наводи се у честитки предсједнице Српске.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је Ускрс са жељом да се на темељу солидарности и толеранције гради будућност достојна потомака.

- Нека нам радост Христовог ускрснућа буде подсјетник да његујемо богатство традиције и обичаја које смо наслиједили од наших предака и да на темељу солидарности и толеранције градимо будућност достојну наших потомака - навео је Чубриловић у честитки.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је данас честитку, поводом Ускрса, надбискупу врхбосанском Томи Вукшићу, бискупима, свештенству, редовништву, свим римокатолицима и осталим хришћанима у БиХ који празнују по грегоријанском календару и пожелио да празник буде надахнуће за више међусобног поштовања.

Вишковић је пожелио да празник Христовог ускрснућа, који слави нови живот и наду у боље сутра, буде надахнуће за више поштовања и подршке једни другима и за заједничко стварање срећнијег и просперитетнијег друштва.

- Искрене честитке поводом Ускрса упућујем вам у име Владе Републике Српске и у своје име са жељом да највећи хришћански празник испуни ваше домове радошћу, здрављем и благостањем - навео је Вишковић у честитки.

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија честитао је Ускрс монс. др Томи Вукшићу, надбискупу метрополиту врхбосанском, и свим вјерницима који празнују по грегоријанском календару.

- У име Савјета министара и у своје лично име, Вама и свим вјерницима који највећи хришћански празник славе по грегоријанском календару, упућујем искрене честитке поводом Ускрса, са жељом да празничне дане прославите у здрављу, миру и срећи - рекао је Тегелтија.

У временима великих искушења, непролазне хришћанске вриједности заједништва и бриге о ближњима имају највећи значај. Нека нас празнични дух разумијевања и опраштања охрабри да заједно, на добробит свих наших грађана, савладамо изазове које носи вријеме пред нама. Срећан Ускрс, наводи се у честитки предсједавајућег Савјета министара БиХ Зорана Тегелтије.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: