Učenica OŠ ''Sveti Sava'' Lucija Milojević iz Bileće - svoju omiljenu lektiru ''Ježeva kućica '' pretočila je u plakat- strip | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Učenica OŠ ''Sveti Sava'' Lucija Milojević iz Bileće - svoju omiljenu lektiru ''Ježeva kućica '' pretočila je u plakat- strip

Izvor: Radio Bileća | Datum:15.04.2022.

Učenica drugog razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ Lucija Milojević svoju omiljenu lektiru „Ježeva kućica“ pretočila je u plakat- strip koji je oduševio njene školske drugare, nastavnike, ali i naše sugrađane.


Nakon što je Lucijin rad objavljen na instagram stranici Narodne biblioteke „Vladimir Gaćinović“, ovu neobičnu „Ježevu kućicu“ primijetila je i višestruko nagrađivana učiteljica iz Srbije i lider obrazovanja u regionu Zapadnog Balkana, Željana Radojičić Lukić.


Jedna od najboljih nastavnica na svijetu Luciju je darovala sa svoje dvije knjige za djecu: „Jesenja gozba sa vilom Bosiljčicom“ i „Zimski mir sa vilom Božicom“.


Predstavnici Narodne biblioteke iz Bileće posjetili su danas mladu umjetnicu i njene školske drugare. Lucija se zahvalila Željani na poklonu i poručila da jedva čeka da sa mamom i učiteljicom čita dobijene knjige, te da već ima ideju kako da nacrta opisane junake.


Zahvalnost Željani Radojičić Lukić uputila je direktorica Osnovne škole Sveti sava, Ljudmila Milošević.


„Smatram da je Željana uvidjela koliko nadarenih učenika i nastavnika imamo u školi, odnosno sa kojim potencijalom raspolažemo, prilikom promocije njene knjige "Jesenja gozba" u našem gradu u kojoj smo učestvovali kao nosioci svih aktivnosti. Nadamo se i novim aktivnostima i budućoj uspješnoj saradnji. Moramo cijeniti prepoznavanje pozitivnih stvari i nagrađivanje rada i truda i drago nam je da je to prepoznato od jedne od najboljih nastavnica Asocijacije najboljih nastavnika Ex Yu čija uspješna praksa u nastavi doprinosi kvalitetnijem odvijanju vaspitno- obrazovnog procesa“, rekla je Ljudmila Milošević.
Iz Narodne biblioteke ističu da su ponosni što je Lucijin rad krasio i njihovu ustanovu, te da se nadaju da će i Željanina nova knjiga biti promovisana u Bileći. Podsjećamo da je "Jesenja gozba" pred punom salom Doma kulture promovisana u organizaciji Narodne biblioteke i dvije osnovne škole.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: