Više od 200 pedijatara na konferenciji Pedijatrijski dani RS | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Više od 200 pedijatara na konferenciji Pedijatrijski dani RS

Izvor: Radio Trebinje | Datum:16.04.2022.

U Trebinju se danas održavaju 20. Pedijatrijski dani Srpske na kojima učestvuje preko 200 pedijatara iz zemlje i regiona, kao i 8 profesora. Dani su počeli juče, a pred pedijatrima i profesorima je 20 tema  u cilju unepređenja zdravstvene zaštite djece.

Jelica Predojević Samardžić predsjednik Udruženja pedijatara RS kazala je da ovo udruženje ima dugu tradiciju u Srpskoj.

„Mi smo posvećeni dječijoj medicini, liječenju i sprečavanju bolesti kod djece do 18 godina. Ove godine imamo teme iz oblasti pulmologije, hematoonkologije, kao i druge teme koje zahvataju druge probleme dječijeg zdravlja“, rekla je ona.

Predsjednik udruženja pedijatara Srbije Georgijus Kostantinidis istakao je da je saradnja udruženja pedijatara Srbije i Srpske primjer kako se sve barijere prevazilaze sa ciljem interesa i zdravlja djeteta, koje je univerzalno svuda u svijetu, pa i na našim prostorima.

„Izazovi u Srbiji i Srpskoj su veoma slični. Kovid pandemija je pokazala da ne postoje razlike u ispoljavanju ni kliničke slike, a ni oblika bolesti djece različitih vjera, nacija, pa ni na ovim prostorima“, rekao je Konstantinidis.

20. Pedijatrijski dani Srpske održavaju se u Kulturnom centru.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: