Batinić: Potpuno vodosnabdijevanje cijelog grada biće uspostavljeno oko 12 časova (AUDIO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Batinić: Potpuno vodosnabdijevanje cijelog grada biće uspostavljeno oko 12 časova (AUDIO)

Izvor: radio Trebinje | Datum:20.04.2022.

Naporima radnika Herc gradnje i Vodovoda Trebinje tokom protekle noći, vodosnabijevanje u cijelom Trebinju biće uspostavljeno oko podneva, po završetku svih planiranih radova u ovoj fazi rekonstrukcije izvorišta i pumpne stanice Vrelo oko, potvrdio je za Radio Trebinja Miodrag Batinić, direktor trebinjskog Vodovoda.

„Pojedina naselja od rano jutros već imaju pitku vodu, a potpuno vodosnabdijevanje cijelog grada očekuje se oko podneva. Zbog složenosti sistema, postepenog punjenja rezervoara i konfiguracije terena, potrošači u Potklisju će posljednji dobiti pitku vodu, oko 12 časova“, precizira Batinić.

Cjelokupni radovi na rekonstrukciji vodovodnog sistema u našem gradu i puštanje novog rezervoara u rad, dodaje, očekuje se do kraja godine, a projekat, vrijedan 2 800 000 KM, finansiraju Hidroelektrane na Trebišnjici.

„U završetku su radovi na izgradnji novog rezervoara, treba da uradimo rekonstrukciju krovne stanice, kao i da ugradimo određeni broj pumpi na samom izvorištu i da se urade novi potisni cjevovodi od izvorišta Vrelo oko do novog i starog rezervoara. Izvođač radova je Herc gradnja, a preduzeće 'Vodvod' će upravljati sa sistemom i dajemo punu podršku u izvođenju radova“, naveo je Batinić.

On očekuje da će kompletna rekonstrucija sistema i puštanje u rad novog rezervoara biti završena do kraja godine.

Podsjetimo, vodosnabdijevanje je zbog planiranih radova sinoć, oko 20 časova, bilo prekinuto u pojedinim naseljima, a od ponoći cijeli grad nije imao pitku vodu.

Razgovarala Vlatka Musić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: