Đoković: Suluda odluka o suspenziji ruskih i bjeloruskih tenisera | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Đoković: Suluda odluka o suspenziji ruskih i bjeloruskih tenisera

Izvor: RTRS | Datum:21.04.2022.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je da je suluda odluka Vimbldona da suspenduje ruske i bjeloruske tenisere sa predstojećeg turnira zbog ruske vojne intervencije u Ukrajini.

 Mislim da je suludo. Igrači i sportisti nemaju ništa s tim. Kada se umiješa politika u sport ne ispadne dobro - rekao je Đoković novinarima.

On je naveo da nikada neće podržati rat, jer "kao dijete rata zna koliko to ostavlja emotivnih trauma".

- Mi ovdje u Srbiji dobro znamo šta se '99. događalo, uopšte na Balkanu smo imali puno ratova u skorijoj istoriji. Običan narod uvek najviše ispati, ali ne mogu da podržim odluku Vimbldona - rekao je Đoković novinarima u Beogradu.

Ranije je srpski teniser Miomir Kecmanović rekao da nije fer da teniseri ispaštaju zbog političkih dešavanja.

Organizatori Vimbldona potvrdili su juče da teniserima iz Rusije i Bjelorusije neće biti dozvoljeno da se ove godine takmiče na tom teniskom turniru.

- Shvatamo da je to teško za pojedince koji su time pogođeni i sa tugom obavještavamo da će oni trpjeti zbog akcija lidera ruske vlasti - rekao je Ijan Hjuit, predsjedavajući "Ol Inglend klaba".


 
 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: