Održan narodni skup ''Sloboda'' – na Trgu Krajine preko 20.000 građana (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Održan narodni skup ''Sloboda'' – na Trgu Krajine preko 20.000 građana (FOTO)

Izvor: radio Trebinje | Datum:21.04.2022.

Skup „Sloboda“ počeo je intoniranjem himne Republike Srpske „Moja Republika“ i himne Srbije „Bože pravde“. Prema nekim procjenama na Trgu Krajine prisutno je nekoliko hiljada ljudi, a neki od njih su stigli autobusima i privatnim vozilima iz raznih dijelova Republike Srpske.

„Slika koja je stvorena u svjetskoj javnosti je nedorečena i nepravedna. Zbog takve slike svako od nas osjeća bijes i ljutnju jer smo dio naroda kojeg najviše boli nepravda. Takva slika kreirana od istih prije 30 godina opstaje i danas. Na stradanja i ogromnu ljudsku patnju gleda se pristrasno“, rekao je Darko Savić, koji se obratio na početku i poručio da međunarodna zajednica ne dira institucije RS.

Poručeno je da RS ne da svoje institucije, te da je RS otadžbina srpskog naroda.

„Penzioneri RS osuđuju napade na institucije RS. Miloradu Dodiku se prijeti smrću i uvode sankcije od strane stranih neprijatelja i srbomrzaca zbog borbe za život i pravo postojanja sroskog naroda. Željki Cvijanović se uvode sankcije, a ona poziva na dijalog za prevazilaženje poteškoća. Radovan Višoković, predsjednik Vlade RS, ostvaruje značajne rezultate za građane RS“, rekao je Slobodan Brdar, BORS prijedorske regije.

On je takođe pozvao sve građane da odbace sve prijetnje, nametnuta rješenja i spriječe otimanje imovine RS i sve ono što nije u skladu sa Dejtonskim sporazumom, Ustavom RS i BiH.

Predstavik koordinatora veterana Miloje Jolović rekao je da nisu došli da se prebrojavaju, postrojavaju ili prijete, nego da podsjete da su Srbi prije rata katastarski bili većinski vlasnici BiH, a da je prije Dejtonskog sporauzma izvršena podjela 49:51, a RS zagarantovana široka autonomija.

„Došli smo i da kažmo da smo za sve dobronamjerne ideje, ali i da podsjetimo da je u proteklih 20 godina RS oduzeto 80 nadležnosti i da je posljednja odluka o imovini crvena linija preko koje nećemo preći“, rekao je Jolović.

Neki od učesnika skupa „Sloboda“ nosili su zastave i transparente, a orile su se i patriotske pjesme. Zbog skupa u gradu je bila velike gužva u saobraćaju.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je prisustvovao skupu s predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović i predsjednikom Vlade Radovanom Viškovićem, rekao je da mu je drago jer je prisustvovao veličanstvenom skupu kao što je ovaj, koji je organizovala Boračka organizacija Republike Srpske.

„Veličanstven i dostojan skup gdje nije iskazana niti jedna riječ mržnje prema bilo kome. Ovo je narodna Republika i narod ima pravo da je brani putem svojih predstavnika, ali i na ovaj način“, kazao je Dodik.

Istakao je da je na skupu bilo preko 20.000 građana.

„Narod se okupio i pokazao da je za Republiku Srpsku. BORS je organizovao ovaj veličanstven skup, a ja sam ga podržao“, rekao je Dodik.

Brojni bivši borci Vojske RS poručili su da su došli da se bore za našu zemlju, šume i vode.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: