RTRS: ''Radost Vaskrsa'' iz Trebinja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

RTRS: ''Radost Vaskrsa'' iz Trebinja

Izvor: RTRS | Datum:21.04.2022.

Ekipa RTRS-a, i ove godine priprema bogat cjelodnevni Vaskršnji program.


Građani Republike Srpske u subotu i na vaskršnje jutro u nedjelju već od 7 časova moći će da uživaju u mnoštvu priloga sa toplim pričama, te dobroj narodnoj pjesmi tokom vaskršnjeg Jutarnjeg programa.

Govoriće se o pravoslavlju i mladima, neophodnosti očuvanja vjere i tradicije. 

Vodićemo vas u muzeje, govoriti o važnosti čitanja i učenja. Provjerićemo i kako se Vasrks proslavalja na Kosovu i Metohiji, u Americi, Australiji..

Iz studija Jutarnjeg programa gledaoce ćemo voditi kroz šarenilo vaskršnjih boja i običaja. Uključićemo i naše reporterske ekipe iz većih gradova Srpske i saznati kako se proslavlja Vaskrs u našoj Republici.


Nakon snimka vaskršnje liturgije, od 12 časova i 30 minuta, počinje otvoreni program

 “Radost Vaskrsa”.


I ove godine Hristovo vaskrsenje dočekujemo zajedno i to uz otvoreni sedmočasovni program Radio-televizije Republike Srpske. Putujemo od Novog Grdada do Trebinja, ali i Srbijom i Crnom Gorom, a sve u potrazi za dobrim novinarskim pričama. Kroz šarenilo boja i običaja prikazaćemo istinske gorštake koji prkose zubu vremena, a sve kako bi sačuvali vjeru. Ove godine program ćemo realizovati s krajnjeg juga Srpske. Trebinje će zablistati u vaskršnjoj čaroliji, a mi ćemo se potruditi da prikažemo sve njegove ljepote. Praviće se čuvena cicvara s medom, a uz vaskršnja jaja omrsićemo se Hercegovačkim pršutom i sirom iz ulja. Uz orkestar Perice Jaćimovića, pjevaće se najljepše narodne pjesme, a specijalni gosti će biti Dragica Radosavljević Cakana, Danka Stojiljković, Goca Lazarević, Rade Jorović, Đorđe Čavić i drugi. 

Igraće se, pjevati, ali i čuti zdravica koja nas uvijek opominje da moramo biti bolji ljudi. Naravno, tu su i ove godine pokloni za one najbrže gledaoce. Neka vaš izbor i ove godine bude Javni servis Republike Srpske. Radujmo se zajedno u emisiji “Radost Vaskrsa”!


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: