SZO: Broj novih slučajeva virusa korona manji skoro za četvrtinu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

SZO: Broj novih slučajeva virusa korona manji skoro za četvrtinu

Izvor: RTRS | Datum:21.04.2022.

Svjetska zdravstvena organizacija saopštila je danas da je prethodne nedjelje broj prijavljenih novih slučajeva virusa korona širom svijeta smanjen za skoro četvrtinu, čime je nastavljen pad sa kraja marta, prenosi AP.


 

SZO je u nedjeljnom izvještaju navela da je skoro 5,59 miliona slučajeva prijavljeno između 11. i 17. aprila, odnosno 24 odsto manje nego prethodne nedjelje ,a broj novoprijavljenih smrtnih slučajeva pao je za 21 odsto, na 18.215.

Pad novih slučajeva primetan je u svim regionima, ali samo za dva odsto u Americi, saopštila je SZO.

U saopštenju SZO je napomenuto da ove trendove treba tumačiti s oprezom, jer nekoliko zemalja progresivno menja svoje strategije testiranja na korona virus , što rezultira manjim ukupnim brojem izvršenih testova i posledično manjim brojem otkrivenih slučajev, navodi AP.

Zemlje sa najvećim prijavljenim brojem slučajeva prethodne nedjelje bile su Južna Koreja sa više od 972.000, Francuska sa više od 827.000 i Njemačka sa više od 769.000, saopštila je SZO.

Najveći broj novih smrtnih slučajeva prijavile su SAD sa 3.076, Rusija sa 1.784 i Južna Koreja sa 1.671.

Do sada je prijavljeno više od 502 miliona slučajeva kovid-19 i skoro 6,2 miliona smrtnih slučajeva povezanih sa koronom, prenosi AP.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: