Jednokratna pomoć Vlade Srpske javnim kuhinjama pred Vaskrs | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Jednokratna pomoć Vlade Srpske javnim kuhinjama pred Vaskrs

Izvor: Srna | Datum:23.04.2022.

Narodna kuhinja u Trebinju podijelila je korisnicima vaskršnja jaja i prehrambene pakete da bi dostojanstveno proslavili Vaskrs, a u tome im je značajno pomogla Vlada Srpske, rekao je Srni upravnik Narodne kuhinje Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske u Trebinju Goran Gurović.

Gurović je rekao da ova kuhinja ima oko 100 korisnika koji svakodnevno dolaze po obroke, te istakao da im je značajna jednokratna pomoć Vlade Republike Srpske koju je uplatila svim javnim kuhinjama u Srpskoj pred vaskršnje praznike.

On je istakao da je ova finansijska pomoć svakako značajna jer se ova Narodna kuhinja finansira iz sredstava Eparhije i Centra za socijalni rad.

"Od toga ćemo da pokrijemo troškove, jer kad su vjerski praznici nastojimo da korisnicima dostavimo obimnije prehrambene pakete kako bi mogli da dostojanstveno proslave praznik", rekao je Gurović.

Narodna kuhinja u Trebinju jedina je u BiH koja djeluje pri Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Vlada Republike Srpske uplatila je povodom predstojećih vaskršnjih praznika jednokratnu pomoć od 357.000 KM svim javnim kuhinjama u Srpskoj.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: