Liturgije širom Srpske i regiona | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Liturgije širom Srpske i regiona

Izvor: RTRS | Datum:24.04.2022.

Vaskršnjim Svetim arhijerejskim liturgijama, koje su u ponoć služene u pravoslavnim hramovima, dočekan je najveći hrišćanski praznik – Vaskrs. Liturgiju u Sabornom Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci služio je episkop banjalučki Jefrem, uz sasluženje sveštenstva.
 
Danas, na Vaskrs, mitropolit dabrobosanski Hrizostom služiće svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu. Mitropolit će od 17 časova služiti i Pashalno večernje.

Na Vaskršnji ponedjeljak, Hrizostom će liturgiju služiti u Hramu Svetog proroka Ilije na Sokocu.

Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije služiće danas, na Vaskrs, Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju.

U Sabornom hramu Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju danas će biti služeno svečano vaskršnje večernje sa čitanjem jevanđelja. Za vaskršnje praznike u svim hramovima Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske biće služene liturgije.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: