U Bileći oštećeno dosta objekata, posebno na selima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Bileći oštećeno dosta objekata, posebno na selima

Izvor: radio Trebinje | Datum:25.04.2022.

U Bileći, gdje se osjeća učestalo podrhtavanje tla zbog zemljotresa koji ovih dana pogađaju Hercegovinu, očekuje se da će biti značajna šteta na objektima, posebno na seoskim kućama, rečeno je danas Srni u opštinskom Kriznom štabu.

Zbog ispucalih kuća na selima, posebno u Fatnici i Šobadinama, neke porodice su otišle iz svojih domova kod rodbine i prijatelja, dok se ne smiri seizmološka situacija, istakli su u Kriznom štabu.

Iz Štaba navode da su za vikend pregledali da li ima ugroženih ljudi i domaćinstava i najavili da će od sutra u zgradi opštine početi prijavljivanje i evidencija štete.

U Bileći pukotina ima na zidovima mnogih stambenih objekata u gradu i na selima, kao i na zgradi biblioteke, jedne osnovne škole, opštine i vrtića, ali su istakli da oštećenja nisu opasna i da se objekti mogu koristiti za dalji rad.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: