U Trebinju počeo dvodnevni skup bibliotekara | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Trebinju počeo dvodnevni skup bibliotekara

Izvor: Radio Trebinje | Datum:27.04.2022.

U Trebinju je danas počeo dvodnevni skup bibliotekara iz BiH, Srbije i Crne Gore pod nazivom "Fondovi izgradnja i vidljivost - uloga nove generacije bibliotekara u razvoju bibliotekarstva".

"Cilj ovog skupa je, između ostalog, da se afirmišu mladi bibliotekari da nadograđuju znanje i uče stalno", kazala je Stojka Mijatović, predsjednik Društva bibliotekara Republike Srpske.

Ona je dodala da u bibliotekarstvu ima uvijek problema, a da bibliotekari nastoje da sačuvaju tradicionalno bibliotekarstvo iako ni u virtualnom nema ništa loše.

"Ali ne treba uzimati samo informacije sa interneta, treba ih nadograđivati i utvrđivati preko knjiga, ali i preko ovakvih seminara koji služe za razmjenu znanja i informacija uživo", dodala je Mijatović.

Na sastanku se bibliotekarima obratio i Vladimir Pištalo, upravnik Narodne biblioteke Srbije koji je istakao da je virtuelno bibliotekarstvo danas i problem i šansa.

"U vrijeme pandemije korona virusa, korisnici biblioteke su posjećivali biblioteku virtuelno. Imali su mogućnost da čitaju uprkos zabrani kretanja", kazao je Pištalo.

Dvodnevni skup se održava u organizaciji Društva bibliotekara Republike Srpske i Narodne biblioteke Trebinje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: