Zajednički iftar u svrhu podrške saradnje vjerskih zajednica i lokalnih vlasti grada Trebinja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Zajednički iftar u svrhu podrške saradnje vjerskih zajednica i lokalnih vlasti grada Trebinja

Izvor: Radio Trebinje | Datum:30.04.2022.

U organizaciji Medžlisa islamske zajednice Trebinje, a uz finansijsku podršku OSCE-a Bosne i Hercegovine, organizovan iftar pod motom „Zajednički iftar u svrhu podrške saradnje vjerskih zajednica i lokalnih vlasti grada Trebinja“.

Na iftaru su prisustvovali Ambasador Katlen Kavalec, šefica misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini sa svojim saradnicima, zatim Dragoslav Banjak predsjednik Skupštine grada Trebinja, Dražen Bošković zamjenik gradonačelnika grada Trebinja, protojerej stavrofor Dražen Tupanjanin i protojerej stavrofor Mladen Žulović starješina Sabornog hrama u Trebinju.

Ispred medžlisa Islamske zajednice Trebinje prisustvovali su glavni imam hfz. Sadik-ef. Fazlagić, predsjednik medžlisa Miralem Hadžimahović, u pratnji džematlija, a kojih je zbog ograničenog prostora i broja mjesta bilo petnaest.

Glavni imam se zahvalio OSCE-u na inicijativi da se jedan ovakav događaj upriliči upravo u Trebinju, gradu koji baštini i razvija međureligijsku saradnju na svim nivoima, a ovaj iftar je svakako doprinio da se ovakav vid saradnje kvalitetno razvija i u narednom periodu, te prenio čestitke i zahvalnost muftije mostarskog Salem-ef. Dedovića jednom ovakvom skupu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: