Klanjan bajram namaz u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Klanjan bajram namaz u Trebinju

Izvor: Radio Trebinje | Datum:02.05.2022.

Uz prisustvu velikog broja vjernika u Osman-pašinoj džamiji u Starom gradu u Trebinju jutros je klanjan bajram-namaz, koji je predvodio glavni imam Medžlisa islamske zajednice Trebinje hafiz Sadik ef. Fazlagić.

Prema riječima ef. Fazlagića, vjernici su ovogodišnji Bajram dočekali u lijepoj atmosferi.

„Sa akšam-namazom završio se mjesec Ramazan, mjesec u kojem smo 30 dana uživali u nebrojenim blagodatima, trudili se da uradimo što više dobra kroz post, namaz, sadaku i lijepu riječ. U ovom Ramazanu imali smo veliki broj ramazanskih aktivnosti, kako sa našim džematlijama tako i sa prijateljima koji su nam dolazili u posjetu i na iftare koje smo organizovali“, naveo je ef. Fazlagić i dodao da mu posebnu radost predstavlja ovo bajramovanje u Osman pašinoj džamiji.

„Grupno klanjanje bajram-namaza jedan je od načina da se ljudi povežu i budu zajedno, da čestitaju jedni drugima, pa i da poslije obiđu jedni druge“, istakao je ef. Fazlagić, poželjevši svim muslimanima i muslimankama, Trebinjcima i Trebinjkama, sretne i hairli Bajramske dane uz tradicionalnu čestitku 'Bajram šerif mubarek olsun'.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: