Upozorenje njemačkog Ministarstva: Pravite zalihe hrane i lijekova | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Upozorenje njemačkog Ministarstva: Pravite zalihe hrane i lijekova

Izvor: RTRS | Datum:03.05.2022.

U svjetlu sukoba u Ukrajini ministar unutrašnjih poslova Njemačke Nensi Fezer preporučila je Nijemcima da za svaki slučaj pripreme zalihe hrane i lijekova kod kuće.


 

- Ako struja nestane na duže vreme ili svakodnevni život na neki drugi način bude ograničen, bilo bi mudro imati hitne zalihe hrane kod kuće - izjavila je Fezerova za list "Handelsblat".
 
Ministarka je naglasila da državne mere civilne odbrane treba da obuhvate ne samo "tehnička pitanja", već i „zalihe hrane, lijekova i medicinskog materijala".

Na spisku je 20 litara vode, 3,5 kilograma žitarica, hleba, testenina, pirinča i krompira, 4 kilograma povrća i mahunarki, 2,5 kilograma voća i orašastih plodova, 2,6 litara mlijeka i mliječnih proizvoda.

Osim toga, za desetodnevnu rezervu treba ostaviti i 1,5 kilograma mesa, ribe, jaja ili jaja u prahu, 357 grama masti i ulja i drugih proizvoda po sopstvenom ukusu, kao što je med ili čokolada.

Na sajtu postoje i druge preporuke kao što su neophodne zalihe lijekova u kućnoj prvoj pomoći.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: