Zvaničnici Srpske čestitali Međunarodni dan slobode medija | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Zvaničnici Srpske čestitali Međunarodni dan slobode medija

Izvor: RTRS | Datum:03.05.2022.

Zvaničnici Republike Srpske čestitali su 3. maj - Međunarodni dan slobode medija.


 

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je, povodom 3. maja - Međunarodnog dana slobode medija, da su institucije Republike Srpske opredijeljene za otvoren i partnerski odnos prema svim medijima, objektivno i odgovorno informisanje, u interesu javnosti i svih građana Srpske.

- Obilježavanje Međunarodnog dana slobode medija prilika je da se podsjetimo da su sloboda izražavanja i nezavisni mediji od presudne važnosti za svako demokratsko društvo - navodi se u čestitki koju je Cvijanović uputila svim novinarima, redakcijama, uredništvima i udruženjima novinara u Republici Srpskoj.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je svim novinarima i svim zaposlenim u medijima 3. maj - Svjetski dan slobode medija, ističući da su nezavisni i profesionalni mediji temelj svakog demokratskog društva.

Čubrilović je naglasio da zakonodavni okvir Republike Srpske garantuje potpune medijske slobode.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je novinarima i svim zaposlenim u medijima 3. maj - Svjetski dan slobode medija, ističući da oni svojim profesionalnim, istinitim i pravovremenim informisanjem javnosti daju važan doprinos izgradnji slobodnog i demokratskog društva.

- Mediji su jedan od najvažnijih stubova svakog društvo i s toga je neophodno da se u svom radu rukovode isključivo profesionalnim standardima. Naša zajednička obaveza je da omogućimo slobodu medija, bolji položaj i bolje uslove rada svih zaposlenih u medijima - istakao je Dodik.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, povodom 3. maja - Međunarodnog dana slobode medija, uputio je danas čestitku svim novinarima, redakcijama, uredništvima i udruženjima novinara u Republici Srpskoj.

- U ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, povodom 3. maja - Međunarodnog dana slobode medija, upućujem vam iskrene čestitke, te koristim priliku da vam poželim dobro zdravlje i raspoloženje i uspješan rad - izjavio je Višković.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: