Preko 170 Trebinjaca prijavilo štetu od zemljotresa | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Preko 170 Trebinjaca prijavilo štetu od zemljotresa

Izvor: Radio Trebinje | Datum:03.05.2022.

U proteklih deset dana, od kada je snažan zemljotres pogodio cijelu Hercegovinu, Operativni centar Trebinje je primio preko 170 prijava od građana u vezi nastale štete na stambenim objektima.

Srđan Vučinić, viši operativac u gradskom Centru za osmatranje, obavještavanje i upozoravanje pri JU „Ekologija i bezbjednost“ Trebinje kazao je da su uglavnom oštećene zgrade, kuće, ali i nekoliko javnih objekata.

„Gradska uprava je formirala komisiju za procjenu štete koja će raditi u tri tima. Da bi komisija mogla izaći na teren i utvrditi štetu, potrebno je da svi građani predaju zahtjev za prijavu štete nastale od zemljotresa, koji mogu popuniti na šalteru Gradske uprave u Službi za odnose sa građanima. U formularu je navedena dokumentacija koju treba priložiti, a radi se o potvrdi o vlasništvu nad objektom za koji se predaje prijava, potvrdi o redovnom plaćanju poreza na nepokretnosti i potvrdi o legalnosti objekta. Popunjeni formular treba predati na istom šalteru sa naznakom za komisiju za procjenu štete nastale od zemljotresa. Nakon obrade zahtjeva, komisija će početi sa izlascima na teren i izvršiti procjenu štete za svaki objekat“, rekao je Vučinić.

On je apelovao na građane da taj formular popune i predaju u narednih pet do sedam dana, kako bi komisija mogla što prije krenuti sa procjenom štete.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: