СНСД: Станивуковићева изјава о Јасеновцу увреда за жртве и њихове породице | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

СНСД: Станивуковићева изјава о Јасеновцу увреда за жртве и њихове породице

Извор: RTRS | Датум:03.05.2022.

Изјава градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића да се у логору Јасеновац десило страдање је увреда за убијене и мучене у том логору и за чланове њихових породица, саопштено је данас из Градског одбора СНСД-а Бањалука.
 
Из одбора СНСД-а су подсјетили Станувуковића да се у логору Јасеновац током Другог свјетског рата догодио геноцид над 700.000 Срба, Јевреја, Рома и других невиних жртава.

- Геноцид у Јасеновцу досад су оспоравали или релативизовали они који су хтјели умањити важност и обим очитог геноцида над српским народом, углавном из иностранства, називајући га само страдањем или злочином", наводи се у саопштењу.

То је, како су истакли, први пут да један од градоначеника Бањалуке игнорише чињеницу да се догодио геноцид, називајући га само страдањем.

"Покушава се представљати великим Србином, а заправо стоји на страни оних који негирају геноцид и Холокауст почињен за вријеме Другог свјетског рата", истакли су из тог одбора.

Из Градског одбора СНСД-а Бањалука су нагласили да то што Станивуковић није образован, не може га оправдати.

- То што савија главу пред својим финансијерима из иностранства и покушава релативизовати историјску чињеницу за туђи интерес, против властитог народа, дубоко је неморално - истакли су из бањалучког Одбора СНСД-а.

У саопштењу се истиче да Станивуковић таквом изјавом вријеђа успомену на 700.000 брутално мучених и убијених Срба, оспорава бол њиховим породицама и цијелом народу, посебно у Републици Српској, те се нагласили да је такав став бездушан и недопустив.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: