Zaključci Foruma za bezbjednost grada Trebinja zbog predstojećih matursko-drugarskih svečanosti | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Zaključci Foruma za bezbjednost grada Trebinja zbog predstojećih matursko-drugarskih svečanosti

Izvor: Grad Trebinje | Datum:05.05.2022.

Na osnovu člana 13. Poslovnika o radu Foruma za bezbjednost zajednice, broj 1- 3/18, Forum za bezbjednost zajednice, na sjednici održanoj 4.5.2022. godine, raspravljajući o tački dnevnog reda – Preduzimanje preventivnih mjera i radnji za predstojeće matursko-drugarske svečanosti, usvojio je sljedeće Z A K LJ U Č K E:

1. U cilju povoljnog stanja bezbjednosti za vrijeme maturskih proslava i bezbjednosti učenika, policijski službenici PS Trebinje i PS za bezbjednost saobraćaja Trebinje će, u dogovoru sa direktorima škola, održati predavanja koja imaju za cilj informisanje učenika o prevenciji nasilja, narušavanju javnog reda i mira, zloupotrebi alkohola i opojnih droga, bezbjednom učešću mladih u saobraćaju, kao i otkrivanju i sprečavanju krivičnih djela i prekršaja za vrijeme održavanja maturskih večeri, jer je i kod nas, a i u širem okruženju, primijećeno da se najviše nesrećnih slučajeva bilježi u periodu kada učenici završavaju školovanje, pogotovo učenici četvrtih razreda.

2. Apelujemo na maturante da se uzdrže od društveno neprihvatljivog ponašanja, a posebno da za vrijeme proslava maturskih večeri ne koriste vozila, jer će policijski službenici PU Trebinje vršiti kontrolu saobraćaja sa akcentom na alkotestiranje mladih vozača, kojima nije dozvoljeno prisustvo alkohola u organizmu. Takođe, apelujemo na roditelje da u ovom periodu posebnu pažnju posvete svojoj djeci, kako bi se predstojeće maturske manifestacije bezbjedno održale i protekle bez neželjenih posljedica.

3. PU Trebinje će izvršiti fizičko obezbjeđenje defilea maturanata ulicama grada, obilaziti lokacije na kojima će maturanti proslavljati kraj školske godine i na kojima se okupljaju, pojačati kontrolu saobraćaja, s obzirom da se nerijetko dešava da maturanti usljed prekomjernog konzumiranja alkohola upravljaju motornim vozilima, čime ugrožavaju svoju, ali i bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju.

4. Forum za bezbjednost poziva uprave škola da preduzmu sve neophodne mjere kako bi proslave matura protekle u najboljem redu.

5. Forum za bezbjednost apeluje na trgovce, posebno u neposrednoj blizini škola, da poštuju odgovarajuće propise i ne prodaju alkoholna pića maloljetnicima.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: