Beograd će pomoći Ljubinju i Berkovićima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Beograd će pomoći Ljubinju i Berkovićima

Izvor: Radio Trebinje | Datum:05.05.2022.

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić sastao se danas sa Stevom Drapićem i Nenadom Abramovićem, načelnicima opština Ljubinje i Berkovići koje su stradale u nedavnom zemljotresu, te najavio da će Grad Beograd preko svoje Fondacije „Gnezdo” organizovati akciju u koju će se uključiti poznate javne ličnosti u cilju prikupljanja pomoći za postradalo stanovništvo ove dvije opštine.

Sastanku je prisustvovala i direktorka Fondacije „Gnezdo” Tanja Popović, a čelnici Ljubinja i Berkovića obavijestili su Vesića o šteti od zemljotresa koju su pretrpjele ove opštine.

Razgovarano je o mogućnosti organizovanja humanitarnog koncerta, kao i štampanju uplatnice koja bi preko „Infostana” bila distribuisana Beograđankama i Beograđanima koji žele da pomognu.

Vesić je rekao da Beograd kao prestonica svih Srba, ma gdje da žive, ima posebnu obavezu da pomogne svojim sunarodnicima u nevolji, kao i da naš narod nikada neće biti sam.

„Politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića znači ekonomski, politički, vojno stabilnu i snažnu Srbiju. Takva Srbija je garant sigurnosti svakom našem sunarodniku“, rekao je Vesić.

Na području Ljubinja, Berkovića, Bileće i Trebinja do sada su prijavljena oštećenja na više od 800 objekata usljed zemljotresa koji je nedavno pogodio ovu regiju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: