U kasarni ''Bilećki borci''obilježeno 30 godina od formiranja vojske Republike Srpske | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U kasarni ''Bilećki borci''obilježeno 30 godina od formiranja vojske Republike Srpske

Izvor: Radio Bileća | Datum:10.05.2022.

Drugi pješadijski bataljon Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka danas je u kasarni,,Bilećki borci“obilježio 30 godina od formiranja vojske Republike Srpske.

Pukovnik Vladimir Vujović komandant Drugog pješadijskog bataljona istakao je da je Vojska Republike Srpske sačuvala svoja vjekovna ognjišta i donijela slobodu koja je imala svoju cijenu i plaćena je velikim brojem žrtava srpskih boraca koji su ugradili svoje živote u odbranu Republike Srpske.

,,Mi nasljednici vojske Republike Srpske pripadnici Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka baštinimo i njegujemo tradiciju VRS i čuvamo od zaborava sve vrijednosti koje je imala vojska RS. Kao što ste mogli vidjeti proteklih dana u više navrata prigodnim manifestacijama obilježili smo ovaj značajan dan“,istakao je pukovnik Vujović.

Predsjednik Boračke organizacije Opštine Bileća Veselin Vujović rekao je da su borci dali najveći doprinos za Republiku Srpsku. ,,Prije 30 godina Srpska vojska odavde iz ove kasarne pošla je na front da brani svoj narod i svoju teritoriju i u tome je uspjela. Dužni smo da se sjećamo tih teških i slavnih dana i da sačuvamo od zaborava naše vitezove što postradaše u zadnjem Otadžbinskom ratu“,rekao je predsjednik Boračke organizacije gospodin Vujović. U Crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u krugu kasarne ,,Bilećki borci „jutros je služena liturgija i proslavljena krsna slava ove crkve.

U okviru obilježavanja dana Vojske Republike Srpske danas su položeni vjenci na spomen obilježja borcima Odbrambeno otadžbinskog rata 1991-1995 godine.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: