Ćurić: Dolazak Patrijarha Porfirija veliki je dan za Trebinje i sve vjernike | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ćurić: Dolazak Patrijarha Porfirija veliki je dan za Trebinje i sve vjernike

Izvor: Herceg RTV | Datum:10.05.2022.

Gostujući u našem jutarnjem programu „Dobro jutro Hercegovino“ prvi čovjek grada, gradonačelnik Mirko Ćurić govorio je o danima Svetog Vasilija Tvrdoškog i Ostroškog te o dolasku Njegove svetosti Patrijarha srpskog gospodina Porfirija. 

"Oduševljen sam! Naši ljudi, naša djeca su oni kojima treba dati prostor. Upravo je sada bila prilika da im se da prostor i da oni kažu šta misle i upravo su nam i oni poslali određene poruke bez obzira na godine koje imaju. Oni su iz njihovog ugla pokazali ono što znaju tako da, smatram, da upravo, možemo zajedno da napravimo uvijek neki sadržaj i da se sjetimo tih vremena."

"Ono što se događalo prije 350 godina, pogotovo u tom periodu ranije, Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški imao je probleme i mnogi su ga pogrešno doživljavali, ali se održala vjera, održali su se i Eparhija naša i hramovi i narod."

"Zamislite, toliko godina da budete pod okupatorom, pod pritiskom i da opstanete. Upravo i mi danas trebamo da čujemo te poruke, da vidimo bez obzira šta mi pomisli u određenom trenutku, da su i sada problemi i sada se dešava svašta nešto."

Gradonačelnik je istakao da je prezadovoljan i organizacijom ali i nizom manifestacija koje su se i koje će se održati u našem gradu, te istakao koliko je ovo važno za sve nas.

"Veliki značaj. Evo po prvi put je Patrijarh Porfirije u Trebinju i u našoj Eparhiji. Iskoristio bih priliku da se zahvalim. To je veliko za nas, pogotovo u ovim trenucima. Vidite i sami da je u društvu situacija malo i čudna. Opet se vraćam na koronu, pa ovaj rat uvijek neko komentariše, da li treba da li ne treba šta će se desiti sutra?"

Takođe, Ćurić je istakao i pozvao sve građane Trebinja, ali i sve pravoslavne vjernike, da dodju u Trebinje, da zajedno dočekamo Patrijarha, te zajedno primimo blagoslov Njegove svetosti.

Ostatak razgovora sa prvim čovjekom grada o aktuelnim temama možete pogledati i na našem zvaničnom Youtube kanalu, Herceg RTV-a.

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: