Maj mjesec borbe protiv melanoma | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Maj mjesec borbe protiv melanoma

Izvor: Radio Trebinje | Datum:11.05.2022.

Udruženje dijabetičara Trebinje u saradnji sa Domom zdravlja danas je provelo akciju prevencije melanoma, čime se pridružilo evropskoj kampanji borbi protiv zloćudnog tumora kože.

„Maj je mjesec samosvjesnosti o melanomu, narastajućem problemu kod svjetske populacije. Trebinje ima najveći broj sunčanih dana u godini, pa je i to bio razlog da se pridružimo ovoj kampanji. Cijeli mjesec ćemo savjetovati građane kako spriječiti ovu bolest, kolika je važnost samopregleda kože i kako ih uraditi“, istakla je predsjednica Udruženja dijabetičara Nada Bijedić.

Ona dodaje da je i sama bila oboljela od ove opasne bolesti 2019. godine, ali preventivnim pregledom i ranim otkrivanjem je uspjela da se izbori.

 Akcija „Zaštiti kožu od sunca, spriječi melanom“ održaće i u srijedu, 18. maja od 10 do 12 časova na Trgu slobode.

U organizaciji Udruženja dijabetičara Trebinje i kompanije „Pharma Maac i Wellion“ sutra će na  Trgu slobode od 10 do 19 časova biti otvorena Prva dijabetološka ordinacija na točkovima.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: