Pokazna vježba pružanja prve pomoći na Trgu slobode (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Pokazna vježba pružanja prve pomoći na Trgu slobode (FOTO)

Izvor: Radio Trebinje | Datum:13.05.2022.

Povodom 30 godina Crvenog krsta RS i nedjelje Crvenog krsta, danas je trebinjska organizacija Crvenog krsta u saradnji sa JU „Centar srednjih škola“ Trebinje organizovala pokaznu vježbu na Trgu slobode i građanima ukazali na značajne tehnike u slučaju bilo kakvih povreda i opasnosti.

Marica Tomović, sekretar Crvenog krsta Trebinje je kazala da je ovo prilika da učenici i volonteri ove humanitarne organizacije pokažu šta znaju.

„Jednostavno nam je cilj da ukažemo da treba u svakoj situaciji biti spreman pomoći, bez panike i bez straha. Nekada je malo dovoljno da se nekom život spasi“, navela je Tomović.

Sonja Milišić, profesor u Centru srednjih škola u Trebinje je istakla da je ova vaspitno-obrazovna ustanova dio projekta „Tabla“ koji organizuje Ministarstvo prosvjete i kulture RS i Republički pedagoški zavod.

„Cilj projekta je da se napravi korelacija između različitih predmeta kako bi se gradivo lakše usvojilo, ali i kako bi bilo promjenjeno. Počeli smo raditi na predmetu demokratije i ljudskih prava, pa smo se bavili nepoznavanjem osnova prve pomoći. Ispitivali smo javno mijenje i pozabavili se temeljno tim problemom“, rekla je Milišić.

Ona je dodala da su uvezali veliki broj predmeta, a kao kruna svega je današnja pokazna vježba u kojoj su učestvovali učenici trećeg razreda Medicinske škole.

Centralno obilježavanje tri decenije Crvenog krsta RS je u junu u Palama, nakon čega će film i izložba o aktivnostima ove humanitarne organizacije biti prikazani i u Trebinju.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: