Šangaj treći dan bez kovida u zonama bez karantina | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Šangaj treći dan bez kovida u zonama bez karantina

Izvor: RTRS | Datum:17.05.2022.

Šangaj je danas dostigao dugo čekani cilj od tri uzastopna dana bez novih kovid slučajeva u dijelovima grada gdje nema karantina, ali će većina građana morati da se još strpi po pitanju samoizolacije, prije nego što se vrate normalnijem životu.
 

Kada je riječ o ostalim gradovima u Kini koji su pod lokdaunom, treći dan bez novih slučajeva u opštinama znači "nulti kovid" status i početak ublažavanja mjera, prenio je Rojters.

Gradske vlasti Šangaja, grada od 25 miliona stanovnika, u ponedjeljak su odredile raspored za izlazak iz lokdauna poslije sedam nedjelja, ali je plan naišao na skepticizam kod mnogih stanovnika koji su vidjeli da će izolacija potrajati još.

- Vrlo daleko smo od normale - rekao je jedan stanovnik Šangaja.

Šangaj planira da po etapama nastavi sa aktivnostima na otvorenom, a neke prodavnice će se otvoriti ove nedjelje, međutim, većina restriktivnih mjera će ostati na snazi najmanje do 21. maja, nakon čega bi gradski saobraćaj i još neke javne službe trebalo da prorade, takođe postepeno.

Do juna, lokdaun bi trebalo da bude ukinut, ali će od građana biti traženo da se često testiraju.

Većina ljudi može od ove nedjelje da izlazi iz kuće, pa su primijećeni rekreativni trkači i šetači sa psima, kao i pecaroši.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: