Konferencija o turizmu: Povezati turističke radnike iz BiH i regiona | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Konferencija o turizmu: Povezati turističke radnike iz BiH i regiona

Izvor: Radio Trebinje | Datum:17.05.2022.

U Trebinju je danas održana konferencija na temu "Jačanje regionalnih turističkih proizvoda" na kojoj je učestvovalo stotinu turističkih kompanija iz zemalja Zapadnog Balkana.

Konferenciju je organizovala Spoljnotrgovinska komora BiH, u saradnji sa komorskim investicionim forumom ove regije, s ciljem upoznavanja i umrežavanja turističkih radnika iz BiH i regiona.

Predsjednik Spoljnotrgovinske komore, Ahmet Egrlić je kazao da je konferencija organizovana kako bi se promovisali zajednički turistički potencijali, umrežile turističke agencije iz regiona, sa ciljem da se kreira jedinstven zajednički turistički proizvod.

"Sve grane privrede imaju interes da se turizam razvija. Ako pogledamo da je u vrijeme pandemije turizam bio jedan od najpogođenijih grana, onda nam je ovo jedno osvježenje. Turizam kao ključna grana privrede traži od donosioca odluka da definišu zakonske propise i riješenja u cilju rasterećenja privrede", rekao je Egrlić i podsjetio da zemlje regiona daju različite vidove podsticaja turističkim radnicima, navodeći da će današnji panelisti govoriti o tome.

Načelnik Odjeljenja za turizam, poljoprivredu i preduzetništvo Grada Trebinja Bojan Vučurević je istakao da od današnjeg panela očekuje korisne zaključke o razvoju integrisanog turističkog proizvoda u BiH.

"Ali i šansi i prednosti koje Trebinje ima u tome. Danas je pomenuta i Hercegovačka kuća kao destinacija koja je pobijedila u takmičenju top 100 destinacija", kaže Vučurević i dodaje da su  u Hercegovačkoj kući povezani mali poljoprivredni proizvođači iz Hercegovine i da je za četiri godine opravdala svrhu i ulogu.

On je dodao da je naša šansa u proizvodnji zdrave hrane.

Ispred Privredne komore Srbije je došao Marko Mandić koji je rekao da se zajedno sa Privrednim komorama regiona radi na stvaranju zajedničkog privrednog tržišta.

"Stvaranje zajedničkog tržišta je nešto što donosi korist svim našim kompanijama i doprinijelo bi stvaranju zajedničkog turističkog regionalnog proizvoda", zaključio je Mandić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: