FPM: Organizovano predavanje na temu ''Primjena 3D modeliranja i dizajna za izradu prototipova u tržišnoj komunikaciji'' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

FPM: Organizovano predavanje na temu ''Primjena 3D modeliranja i dizajna za izradu prototipova u tržišnoj komunikaciji''

Izvor: Radio Trebinje | Datum:20.05.2022.

Fakultet za proizvodnju i menadžment Trebinje i Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada, u saradnji sa HP Media grupom, danas je organizovao predavanje na temu „Primjena 3D modeliranja i dizajna za izradu prototipova u tržišnoj komunikaciji“

Gost predavač je prof. dr Bojan Lalić koji je redovni profesor Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

„Srećan sam kada imam priliku da radim na projektima koji povezuju nauku, univerzitet, privredu... Naša budućnost je u afirmaciji svega onoga što radimo u našim učionicama, u prirodnom okruženju. Kako za naše studente tako i za nas.“, kazao je prof. dr Lalić.

Na predavanju su studenti mogli slušati o brzim promjenama proizvoda, procesima, tržištu, događanjima.

„Moramo mi kao sredina koja obrazuje inženjere da odgovore na to, da kada dođu u taj vrtlog koji se dešava, da budu neko ko dobro pliva u tom prostoru.“, kazao je dr Lalić.

Prof. dr Mirjana Miljanović, koordinator ovog projekta kaže da kada ideja i kreativnost se pretvore u proivod koji stvara neku vrijednost – nastaju kreativni proizvodi.

„Cilj je da se ciljnim grupama prenese poruka na vizuelan način, kroz 3D. To je lakše potrošačima, koji mogu da vide i ukus i miris preko nove tehnologije i bolje unaprijed upoznaju proizvod. U pitanju je nova tehnologija koja je primjenljiva u svakoj oblasti“, objasnila je prof. dr Miljanović.

Projekat je sufinansiran od strane Ministarstva za tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpke.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: