Počela sa radom besplatna aplikacija za praćenje cijena goriva u Srpskoj | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Počela sa radom besplatna aplikacija za praćenje cijena goriva u Srpskoj

Izvor: Bileca.online | Datum:20.05.2022.

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske pustilo je danas u rad besplatnu mobilnu aplikaciju za praćenje maloprodajnih cijena nafte i naftnih derivata na benzinskim pumpnim stanicama u RS, saopšteno je iz ovog ministarstva.

 

Zahvaljujući aplikaciji, koja se može preuzeti u Google Play prodavnici (http://skr.rs/zMpH), građani u realnom vremenu mogu da prate cijene goriva na više od 400 benzinskih pumpnih stanica širom Republike Srpske.

 

„Ministarstvo trgovine i turizma na ovaj način potrošačima u Republici Srpskoj omogućava da na transparentan način budu informisani o trenutnim cijenama goriva na benzinskim pumpnim stanicama, njihovoj snabdjevenosti i ponudi, što će doprinijeti dodatnom poboljšanju prava potrošača kada je u pitanju kupovina ovog izuzetno značajnog energenta“, navedeno je u saopštenju.

 

U aplikaciju su, uz svaku benzinsku pumpu, uneseni osnovni kontakt podaci, kao i podaci o lokaciji, asortimanu i radnom vremenu.

 

Aplikacija, takođe, ima mogućnost sortiranja derivata prema tipu, cijeni, ali i geolokaciji, na osnovu trenutne lokacije mobilnog telefona.

 

Iz ministarstva su naveli da su u prvim sedmicama moguće manje modifikacije na aplikaciji, u zavisnosti od toga kako će se ona ponašati nakon velikog broja preuzimanja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: