350 djece iz vrtića istočne Hercegovine učestvuju u projektu ''Rastimo uz ples'' (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

350 djece iz vrtića istočne Hercegovine učestvuju u projektu ''Rastimo uz ples'' (FOTO)

Izvor: radio Trebinje | Datum:25.05.2022.

U Trebinju se danas po prvi put realizuje projekat „Rastimo uz ples“ u okviru kog u našem gradu boravi oko 350 djece iz predškolskih ustanova istočne Hercegovine.

Prema riječima Jane Ćapin, direktora JU za Predškolsko vaspitanje i obrazovanje „Naša radost“ danas u Gradu sunca plešu djeca i vaspitači iz Trebinja, Bileće, Ljubinja, Gacka, Berkovića, a mališani iz Nevesinja su opravdano odsutni.

„Cilj je socijalizacija djece, boravak u prirodi, na suncu. Međunarodnog je karaktera i na iste numere plešu sva djeca danas. Oni će simbolično dobiti i diplome i zahvalnice, a pripremljeni su i pokloni za vrtiće“, rekla je Ćapin.

Neda Dostinić, direktor Dječijeg vrtića Gacko, kaže da je danas djeci lijepo u Trebinju, ali i roditeljima i vaspitačima.

„Ovo je prvo veliko dešavanje nakon korone, za koje se nadam da će prerasti u tradicionalno“, navela je Dostinić.

Ljeposava Janjoš, direktor  Dječijeg vrtića „Sveta novomučenica Milica – Dete“ Berkovići izrazila je zahvalnost gradu Trebinju i vrtiću „Naša radost“ na gostoprimstvu.

„Ovo je divno dešavanje. Voljela bih da se ovakva druženja nastave. Zaista je nešto posebno za sve nas“, istakla je ona.

Ova manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Grada Trebinja.

Dražen Bošković, zamijenik gradonačelnika Trebinja, podsjetio je da Grad Trebinje uvijek rado podržava ove manifestacije, a sam događaj je važan zbog dva aspekta.

„Prvi je da se razmjenjuju iskustva, stavovi, dobre prakse između direktora i vaspitača koji su pokazali koliko su kreativni, koliko sebe daju da djecu vaspitaju. Drugi je druženje djece i razvijanje i nekog takmičarskog karaktera, ali prije svega da osjete da su oni svi zajedno, da jedni druge upoznaju i da u narednom periodu stvaraju prijateljstva“, istakao je Bošković.

Danas je snimljen i promotivni video spot sastavljen od svih aktivnosti koje su se danas organizovale, a sve u cilju promovisanja značaja predškolskog vaspitanja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: