Gacko: Nekadašnji gimnazijalci proslavili 50 godina mature | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gacko: Nekadašnji gimnazijalci proslavili 50 godina mature

Izvor: Radio Gacko | Datum:28.05.2022.

Učenici gatačke Gimnazije, koji su 1972. godine napustili školske klupe, okupili su se danas u SŠC „Pero Slijepčević“ kako bi proslavili 50 godina mature. Bila je ovo prilika da se podsjete školskih dana i evociraju uspomene.

Danas je emocija bilo napretek, a pozdravili su one koji nisu mogli doći i dostojno pomenuli i one koji nisu više među živima.

„Mi smo jedna posebna generacija, znamo jedni za druge i često pominjemo jedni druge. S ponosom kažemo za nekog da je to naš školski drug iz gimnazije. Okupljali smo se i za 30, a slavili smo i 40 godina mature“, istako je dr Mišo Košutić, koji je jutros doputovao iz Beograda.

Posebno zadovoljstvo među, više od 20 pristnih, izazvao je dolazak profesorice Vasiljke-Mice Kovačević, danas Verić, kojoj je ovo bila prva generacija učenika. Profesorica Mica je istakla da je ovo bila jedna izuzetna generacija i da su iz gatačke Gimnazije ponijeli ono što je najvažnije, a to je da prvenstveno budu dobri ljudi.

Svečanost  povodom 50 godina mature nastaviće se i večeras svečanom večerom.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: