Upoznajte Katarinu Janković, đaka generacije Muzičke škole | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Upoznajte Katarinu Janković, đaka generacije Muzičke škole

Izvor: Radio Trebinje | Datum:30.05.2022.

Učenica generacije Srednje muzičke škole „Trebinje“ je Katarina Janković, koja je završila smjer violina u klasi profesorice Ljiljane Rajović.

Katarina koja iza sebe ima završeno i osnovno muzičko obrazovanje, takođe u Trebinju, kaže da će četvorogodišnje školovanje zauvijek pamtiti jer je prešla dug i plodonosan put na sticanju znanja i razvoju vlastitog talenta.

„Ovo je za mene bio jako dug i, po svemu sudeći, plodan period, tokom kog sam, zahvaljujući kolektivu ove škole, uspjela da dostignem nivo koji zadovoljava kriterijume za nastavak ove muzikalne priče. Od osnovne škole učestvujem na raznim takmičenjima i koncertima i te uspomene rado nosim sa sobom“, navela je Janković.

Velike riječi hvale, ova talentovana violinistkinja, ima za sve školske drugove, već sada kolege, koji su, kako ističe, poput nje prošli proces sazrijevanja i kao ličnosti i kao umjetnika.

„Sve u svemu, posebna generacija sa divnim i nadarenim ljudima. Iako sam među njima za najbolju odabrana ja, smatram da su svi učenici, koji su dali bilo kakav doprinos svojoj generaciji i školi, sami sebi đaci generacije!“, istakla je Janković.

Katarinini snovi i nakon završetka srednje škole usmjereni su u pravcu muzike, te se nada upisivanju Muzičke akademije u Banjaluci.

„Moja najveća radost je što imam priliku da ovaj svijet ispunim, ako ničim drugo, onda barem sa malo muzike“, poruka je ove izuzetne violinistkinje, o kojoj će se, sigurni smo, tek pričati!  

Ove godine Srednju muzičku školu Trebinje završilo je sedam učenika na dva odsjeka: vokalno-instrumentalni i teoretski, koji će matursko veče proslaviti u srijedu, 1. juna.

Za najljepši završetak srednjoškolskog obrazovanja spremaju se i maturanti Gimnazije „Jovan Dučić“, koji će prodefilovati gradskim ulicama sutra, 31. maja od 19 časova i na svečan način oprostiti se od profesora i srednjoškolskih klupa.   

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: