Skupština grada Trebinja usvojila i readmisioni akcioni plan za period 2022-2025. godine | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Skupština grada Trebinja usvojila i readmisioni akcioni plan za period 2022-2025. godine

Izvor: Radio Trebinje | Datum:31.05.2022.

U uvodnim napomenama, Spasoje Radović, načelnik Odjeljenja za komunslno-inspekcijske poslove, naveo je da readmisija podrazumijeva postupak vraćanja i prihvatanja osoba koje ne ispunjavaju uslove za boravak na teritoriji druge države.

„BiH je potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i Mape puta za liberalizaciju viznog režima, preuzela međunarodnu obavezu prihvata svojih državljana koji se vraćaju po osnovu sporazuma o readmisiji“, pojasnio je Radović.

On je istakao da je Grad Trebinje opredijeljen da na osnovu potpisanih sporazuma, izradi i pomogne provođenje Akcionog plana za prihvat i integraciju državljana BiH, koji se vraćaju na osnovu sporazuma o readmisiju, a potiču iz Trebinja.

Odbornici su usvojili i Izvještaj o realizaciji Programa zajedničke komunalne potrošnje na području grada Trebinja za 2022. godinu i Programa o izmjeni i dopuni Programa zajedničke komunalne potrošnje na području grada za 2021. godinu.

Usvojen je i Izvještaj o realizaciji Programa održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva i gradskih ulica grada Trebinja za 2021.godinu i Programa o izmjeni i dopuni ovog Programa.

„Programom održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva i gradskih ulica grada Trebinja za 2021. godinu planirana su sredstva u iznosu od 325 000 KM. Programom o izmjeni i dopuni ovog Programa taj iznos je zamijenjen sa 310 200 KM, a utrošeno je 214 384, 19 KM“, naveo je Spasoje Radović, načelnik Odjeljenja za komunalno-inspekcijske poslove.

Odbornici opozicije iznijeli su primjedbe koje su se odnosile na loše puteve u pojedinim gradskim i seoskim sredinama.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: