Skupština Grada Trebinja: Ove sedmice sastanak na najvišem nivou o izgradnji objekta nove bolnice | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Skupština Grada Trebinja: Ove sedmice sastanak na najvišem nivou o izgradnji objekta nove bolnice

Izvor: Radio Trebinje | Datum:31.05.2022.

Odbornici su usvojili i Prijedlog saglasnosti ZP „Hidroelektrane na Trebišnjici“ a.d. Trebinje za izgradnju „Vidikovca“ i uređenje javne površine.

Načelnik odjeljenja za prostorno uređenje u gradskoj upravi Vedran Furtula pojasnio je, da je neposredno  uz  Galeriju „Bokić“predviđena izgradnja vidikovca, sa kojeg će posjetioci imati panoramski pogled na rijeku Trebišnjicu.

„Cilj je da ovaj objekat postane još jedna turistička atrakcija našeg grada. Predviđena je izgradnja stepeništa i fontane, a vajar Milivoje Bokić je obećao jednu skulpturu, koja će ukrasiti ovaj objekat“, rekao je Furtula.

Skupština je usvojila Odluku o stavljanju van snage Oluke o pristupanju izradi RP „Pridvorci - Nova bolnica“.

Vedran Furtula, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje u gradskoj upravi je istakao da je razlog za donošenje ove odluke njeno usklađivanje sa dokumentacijom višeg reda. „Ovdje je riječ o prostorno - pravnoj dokumentaciji, a ne rješavanju imovinskih odnosa“, rekao je on.

Furtula je podsjetio da je na javnoj prezentaciji Prostornog plana Grada Trebinja, koja je održana prošle sedmice, javnosti predstavljena šira lokacija objekta nove bolnice, čime je potvrđena namjera Grada Trebinja da se što prije krene u realizaciju ovog važnog projekta.

„Tokom ove sedmice biće obavljen sastanak na najvišem nivou, kao bi dodatno uključili republičke javne institucije i kako bi ovaj projekat, kao što je i planirano, započeli u ljetnim mjesecima ove godine“, istakao je načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje u gradskoj upravi Vedran Furtula.

Slobodan Prtilo odbornik SDS-a kazao je da će ova stranka podržati ovu odluku i naveo da nije protiv izgradnje nove bolnice, ali da je bilo propustra u pripremi dokumentacije za usvajanje ove odluke.

Odbornik SNSD-a Luka Perović je rekao da je neophodno da Trebinje dobije novu bolnicu, ističući da postojeća zdravstvena infrastruktura već odavno ne zadovoljava potrebe Trebinja kao regionalnog i turističkog centra.

„Bilo je mnogo paušalnosti i etiketiranja opozicionih odbornika da mi nešto hoćemo da uzurpiramo. Sud je mjesto gdje treba vlasništvo dokazati i pokazati. Mi smo vlast koja ostavlja djela iza sebe, nije to samo nova bolnica, nego i mnoga druga, poput zatvorenog bazena, uređenog parka i mnoga druga. Mi smo ti koji smo u proteklih nekoliko godina uredili grad i realizovali mnoge investicione projekte“, rekao je Petrović.

Odbornici su bez rasprave usvojili i zaključak o davanju saglasnosti gradonačelniku Grada Trebinja kojim se ovlašćuje da zaključi Sporazum sa JP „Putevi RS“ za nastavak izgradnje zapadne obilaznice, zaključak o davanju saglasnosti gradonačelniku Grada Trebinja kojim se ovlašćuje da zaključi Sporazum sa JP „Putevi RS“ za izgradnju obilaznice Aleksina Međa-Petrina-Podglivlje, kao i izvještaj o rezultatima ispitivanja zadovoljstva građana u okviru MEG projekta.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: