Trebinje učestvovalo u prekograničnoj vatrogasno-spasilačkoj vježbi | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinje učestvovalo u prekograničnoj vatrogasno-spasilačkoj vježbi

Izvor: Radio Trebinje | Datum:01.06.2022.

Dvodnevna vježba vatrogasno-spasilačkih jedinica iz Trebinja, Herceg Novog, Ravnog i Konavala, kao partnera u projektu koji finansira EU „Flood and Fire“, održana je u četvrtak i petak u Konavlima. Prvi dio vježbe bio je usmjeren na teorijsku obradu studija slučaja, dok se praktični dio odnosio na simulaciju gašenja šumskoga požara, požara u zatvorenom prostoru, kao i spašavanje osoba u objektu.

Cilj projekta „Flood and Fire“ je povećanje spremnosti vatrogasno-spasilačkih jedinica prekograničnog područja za pravovremene reakcije u slučaju prirodnih katastrofa, ali i onih koje su uzrokovane ljudskim faktorom.

Projektom je predviđeno i da pomenute opštine dobiju vrijedna materijalna sredstva u vidu vatrogasne i spasilačke opreme. Iz projektnih timova opština kažu da saradnja na polju zajedničke protivpožarne zaštite već postoji, te da će ovim projektom ona biti unapređena.

Projekt „Flood and Fire“ se finansira iz sredstava EFRR i IPA II fondova Europske unije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.851.353 evra.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: