Forum za bezbjednost zajednice Grada Trebinja: Preduzeti mjere koje će doprinijeti bezbjednosti učenika i zaposlenih u školama | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Forum za bezbjednost zajednice Grada Trebinja: Preduzeti mjere koje će doprinijeti bezbjednosti učenika i zaposlenih u školama

Izvor: Radio Trebinje | Datum:01.06.2022.

Povodom anonimnih lažnih dojava o postavljenim bombama u školskim ustanovama u Trebinju danas je održana sjednica Foruma za bezbjednost zajednice na kojoj su doneseni zaključci koji će biti upućeni Policijskoj upravi, Gradu Trebinju te svim osnovnim i srednjim školama u gradu.

Dragoslav Banjak, predsjednik Foruma za bezbjednost zajednice Grada Trebinja je naveo da je jedan od zaključaka ove sjednice da organi škole, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske, Policijskom upravom i Gradom Trebinje, preduzmu mjere koje će doprinijeti bezbjednosti učenika i zaposlenih u školama, uz istovremeno očuvanje kontinuiteta nastavnog procesa.

„Takođe je zaključeno da škole, ali i ostale javne ustanove i preduzeća, podignu bezbjednost na najveći nivo, što podrazumijeva kontrolu alarmnih sistema, video nadzora, pojačanog dežurstva učenika i nastavnika, kao i da se, uz saglasnost Ministarstva prosvjete, a uz podršku Grada Trebinja i javnih ustanova i preduzeća, čiji je osnivač Grad Trebinje, organizuje noćna portirska služba do kraja nastavne godine“, rekao je Banjak.

Forum za bezbjednost Grada Trebinja je zaključio i da bi trebalo da policijska uprava Grada Trebinja pojača noćne patrole u neposrednoj blizini škola.

Veselin Milićević iz Policijske uprave Trebinje je, za Radio Trebinje, rekao da je u toku operativni rad na ovom slučaju.

“To rade kolege iz visoko-tehnološkog kriminaliteta, oni su za to stručni i osposobljeni i preduzeće dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti”, pojašnjava Milićević.

Mišo Pešić, direktor Gimnazije “Jovan Dučić” je istakao da je dojava stigla na mejl adresu škole, u 6 časova. Od velikog značaja je bilo, kaže, što je mejl odmah vidio jer je instaliran i na telefonu pa su adekvatno reagovali.

“Odmah sam pozvao policiju i rekao o čemu se radi. Oni su mi rekli da hitno uputim zvaničnu prijavu što sam i učinio. Obavijestio sam kolege i uputio ih da obavijeste profesore, nastavnike i učenike da ne dolaze u školu”, navodi on.

Nada se da će uspjeti da privedu školsku godinu kraju bez bilo kakvih problema.

Forum za bezbjednost zajednice Grada Trebinja danas je radio u proširenom sastavu, osim članova foruma sjednici su prisustvovali direktori svih osnovnih i srednjih škola i predstavnik Republičkog pedagoškog zavoda RS.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: