Biciklisti defilovali ulicama Trebinja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Biciklisti defilovali ulicama Trebinja

Izvor: Radio Trebinje | Datum:04.06.2022.

 

Povodom Svjetskog dana bicikla, Grad Trebinje danas je organizovao sportsko-rekreativnu manifestaciju „Defile bicikla“ za sve ljubitelje biciklizma od 8 do 88 godina.

 

Start defilea je bio kod Dučićevog spomenik i dalje prema Palati pravde – južnom obilaznicom – preko mosta Branilaca Trebinja do kružnog toka – Hercegovačkom ulicom – Dušanovom ulicom – preko Kamenog mosta – ulicom Desanke Maksimović – pored platana - završetak je bio kod Dučićevog spomenika.

Učesnike je pozdravila načelnica Odjeljenja za kulturu, obrazovanje i sport Grada Trebinja Slađana Skočajić, koja je istakla da je ekološki učinak onoga što rade biciklisti nešto što zaslužuje pažnju gradske uprave.

 

„Danas smo željeli da podsjetimo naše građane da je bicikliranje zdravo, da bicilizam treba da bude dio razvojne strategije svakog grada i države, jer vrijeme koje dolazi nagovještava, ne samo potrebu, nego i obavezu da koristimo bicikla. Ono što je najvažnije, jeste da su se okupili najmlađi i da od strane policijskih službenika PU Trebinje čuju kratko predavanje o bicilizmu“, istakla je Skočajićeva.

 

IMG_6978_resized_20220604_110434624.JPG (202 KB)

 

U sportsko-rekreativnoj manifestaciji „Defile bicikla“ učestvovali su i članovi Planinarskog društva „Vučji zub“. Mićo Milošević, član ovog društva istakao je da su se sa radošću priključili današnjoj manifestaciji, koja je za svaku pohvalu.

 

„Opšti trend u svijetu je da se bicikl sve više koriste kao prevozno sredstvo, posebno u većim i urbanijim sredinama“, rekao je Milošević.

 

I članovi bicicklističkog društva „Leotar“ učestvovali su u sportsko-rekreativnoj manifestaciji „Defile bicikla“.

Prije defilea, službenici Policijske uprave održali su Mini školu na temu „Bezbjednost biciklista u saobraćaju“, a potom i kratki kviz sa dodjelom nagrada.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: