Delegacija Trebinja na obilježavanju krsne slave Niša – održani sastanci sa zvaničnim predstavnicima i privrednicima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Delegacija Trebinja na obilježavanju krsne slave Niša – održani sastanci sa zvaničnim predstavnicima i privrednicima

Izvor: radio Trebinje | Datum:06.06.2022.

Na poziv gradonačelnika Grada Niša Dragane Sotirovske, povodom krsne slave Niša svetog cara Konstantina i carice Jelene, delegacija Grada Trebinja boravila je u službenoj posjeti Nišu. Delegaciju grada činili su zamjenik gradonačelnika Dražen Bošković i vd načelnika Odjeljenja za turizam, poljoprivredu i preduzetništvo Bojan Vučurević.

U sklopu programa obilježavanja krsne slave predstavnici Trebinja su prisustvovali svetoj arhijerejskoj liturgiji te slavskom ručku u hramu svetog cara Konstantina i carice Jelene, kao i svečanoj akademiji koja je praćena nizom kulturnih događaja.

Predstavnici Trebinja prisustvovali su prijemu u Gradskoj kući gdje je održan sastanak sa gradonačelnikom  Draganom Sotirovski i njenim sradnicima. Na sastanku je razgovarano o dosadašnjoj saradnji između dva grada i modelima uspostavljanja konkretnije saradnje i u budućnosti.

Pored delegacije našeg grada na prijemu su bili i predstavnici gradova i opština iz Bugarske, Grčke, Crne Gore i Republike Srpske.

Delegacija grada Trebinja iskoristila je ovu priliku  i da posjeti niški Naučno-tehnološki park, koji je otvoren 2020. godine. U pitanju je projekat vrijedan 12 miliona eura, u kojem posluje 12 kompanija te više desetina preduzetnika. Prema riječima delegacije Trebinja, sve viđeno tokom posjete Naučno-tehnološkom parku u Nišu biće implementirano u sličan projekat Gradske uprave Trebinja, koji će biti skromnijeg kapaciteta, ali blizak ideji i svrsi parka u Nišu.

Delegacija grada Trebinja je imala sastanak i u Klubu privrednika Naissus Niš sa predsjednikom IO Draganom Miloševićem gdje je upriličeno i snimanje specijalne reportaže za regionalnu televiziju „Zona“ u kojoj su Bošković i Vučurević predstavili privredne, turističke i razvojne potencijale Trebinja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: