U Trebinju velika akcija čišćenja povodom Međunarodnog dana zaštite životne (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Trebinju velika akcija čišćenja povodom Međunarodnog dana zaštite životne (FOTO)

Izvor: Radio Trebinje | Datum:07.06.2022.

Povodom Međunarodnog dana zaštite životne sredine, danas je u Trebinju organizovana velika akcija uređenja grada, a u organizaciji gradske uprave i JU „Ekologija i bezbjednost”.

Nemanja Sorajić, šef službe Civilne zaštite grada Trebinja kaže da su se uz nadležne službe, akciji odazvale javne ustanove i preduzeća, predstavnici mjesnih zajednica, udruženja građana, volonteri… a imaju puno posla od uređenja niskog rastinja, do košenja trave i orezivanja stabala.

„U akciji od ranog jutra učestvuje preko 150 učesnika koji su raspoređeni po naseljima. Uređuju se javne zelene površine, ulice, trotoari, prostori oko magistralnih puteva na prilazu gradu. Akcenat smo stavili na uređenje najvećeg naselja Gorica, kao i bregovačkog bazena, prostora oko bivše kasarne, a sa ciljem da obilježimo Međunarodni dan zaštite životne sredine i ujedno sve za što ljepše i uređenije Trebinje“, naveo je Sorajić.

 

Ovaj dan obilježava se širom svijeta s ciljem da se skrene pažnja na značaj očuvanja životne sredine i podizanje ekološke svijesti, a to je takođe i jedna od aktivnosti projekta pod nazivom „Prekogranična  inicijativa za zaštitu životne sredine” koji finansira Evropska unija, a u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014-2020.

Projekat se sprovodi u partnerstvu sa Fondacijom za razvoj sjevera Crne Gore (FORS Montenegro) i  Komunalnim preduzećem iz Nikšića.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: