Sprječavanje gužvi izgradnjom nove obilaznice u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Sprječavanje gužvi izgradnjom nove obilaznice u Trebinju

Autor: Novinar Herceg | Datum:07.06.2022.

Gostujući u emisiji „U kadru“ autora Nebojše Kolaka gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić izjavio je da je u planu Puteva RS da se uradi obilaznica oko grada Trebinja.
„U cilju sprječavanja sezonskih gužvi, ovaj projekat će biti od velikog značaja, ne samo za naš grad, nego i za cijelu Hercegovinu. U narednom periodu osnovni plan je put koji će povezivati jednu od najvećih turističkih destinacija u našem gradu Hercegovačku Gračanicu direktno sa gradom. Ona je neizostavna kada je u pitanju turistička sezona i veliki broj turista koji posjećuju naš grad“ naveo je Ćurić.
„U ovaj plan uključen je veliki broj zainteresovanih investitora koji će da grade stambene, poslovne prostore, ali ima i zainteresovanih ponuđača za benzinske stanice“ kazao je gradonačelnik.


„Ovo je dokaz da su ukazane velike mogućnosti da se grad proširuje, te da se ostvaruju nove mogućnosti“ dodao je on.
Ćurić je istakao kako je HET preuzeo inicijativu za ukupnu izgradnju mosta u vrijednosti od oko 10 miliona KM, tako da tu postoji već ugovorena obaveza, a ono što se tiče grada Trebinja, očekuje se sporazum gradonačelnika i puteva RS.
Ono što je posebno važno za reći jeste da dobar dio projekta kada je u pitanju izgradnja obilaznice, kako kaže Ćurić, može biti realizovan u naredne tri godine.
„Pored ovog važnog projekta HET planira da doda još jedan sadržaj za grad, koji će biti realizovan u smislu vidikovca, a lokacija je nedaleko od Galerije Bokić kojoj je šetalište uz rijeku Trebišnjicu osnovni prilaz“ zaključio je gradonačelnik.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: