Ćurić: Nema odustajanja- projekat gradnje aerodroma živi | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ćurić: Nema odustajanja- projekat gradnje aerodroma živi

Autor: Novinar Herceg | Izvor: Herceg RTV | Datum:07.06.2022.

Gradonačenik Trebinja, gostujući u emisiji ,, U kadru '' autora Nebojše Kolaka na Herceg televiziji, naglasio je da je izgradnja aerodroma na području Trebinja istorijski projekat i da je Grad Trebinje spreman da uradi sve što je u njihovoj moći kako bi ubrzali proces realizacije na ponos svih, kako grada Trebinja, tako i Republike Srpske. Naglasio je da je ovo veliki i zahtjevan projekat koji ne može da se realizuje preko noći.


,,Veći projekti zahtijevaju dosta vremena i nije lako odmah viđeti sve ono što radite, a i korona je znatno uticala, kako zbog manjka radne snage, tako i radi finansija koje smo morali držati u rezervi. Radi se projektna dokumentacija koja je velika i trebaju se riješiti potrebne dozvole kao i imovinski odnosi.Nema odustajanja - projekat živi. Grad Trebinje je spreman i imamo i stavku u budžetu što se tiče finansija, ali moramo da znamo redoslijed, moramo da znamo šta Grad treba da uradi, a i u kom trenutku. Mi smo već uključeni u ovaj projekat kroz izgradnju projektne dokumentacije i biće sve ispunjeno kako bismo ubrzali proces'' Istakao je Ćurić.
Naglasio je da je opređeljenje RSe jasno u i u skladu sa tim donešen je i zakon za tu namjenu. Istakao je da se nada da ćemo u narednom periodu dokazati da možemo kao entitet da donosimo odluke.


Ovaj projekat je izazvao Veliku pažnju ne samo kod nas već i u regionu. Iz Hrvatske stižu i negativni komentari da će ovaj projekat zagađivati sredinu i zbog čega je uopšte potreban kada postoje aerodromi u blizini kao sto su Čilipi i Tivat. Prvi čovjek Trebinja je istakao da cilj i jeste da se nađe najbolje rješenje kako ne bi došlo do zagađivanja.


,,Što se tiče ekološkog aspekta kroz ovaj projekat treba da se donese rješenje kakav prečistač treba da ima aerodrom kako ne bi zagađivali sredinu i naša domaćinstva koje tu žive i proizvode organsku hranu. '' istakao je on.
„Susjedne zemlje ne treba da budu zabrinute. Zdrava konkurencija je normalna a naš cilj je da sarađujemo, povežemo te sredine , zaposlimo ljude, povežemo privredu ali i da imamo niže cijene usluga i da mi kao Trebinje, Hercegovina i Republika Srpska jačamo“ zaključio je prvi čovjek Trebinja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: