Izložba povodom 100 godina od vjenčanja kralja Aleksandra i kraljice Marije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Izložba povodom 100 godina od vjenčanja kralja Aleksandra i kraljice Marije

Izvor: RTRS | Datum:09.06.2022.

U kući kralja Petra Prvog na Oplencu je, povodom 100 godina od vjenčanja kralja Aleksandra Karađorđevića i kraljice Marije, otvorena izložba posvećena tom događaju.
 


Karađorđevići-izložba             Foto: SRNA


Posjetioci su bili u prilici da vide zanimljive eksponate, uključujući i repliku vjenčanice kraljice Marije, saopšteno je iz Kraljevskog dvora u Beogradu.

Izložbu je priredila Zadužbina kralja Petra Prvog, a otvaranju su prisustvovali princ Aleksandar Karađorđević, princeza Jelisaveta, ambasador Rumunije u Srbiji Silvija Davidoju, član Krunskog vijeća Dragomir Acović i članovi Udruženja Kraljevina Srbija.

Princ Aleksandar rekao je da je današnje okupljanje na Oplencu sjećanje na veliku ljubav i da je brak njegovog djeda i bake možda počeo kao državni projekat, ali da se vremenom pokazalo da je bio mnogo više od toga.

- Njihova bračna zajednica donijela je mnogo dobrog za našu zemlju i region. Njihov brak je postao jedan od najjačih mostova između dvije zemlje i simbol iskrenog prijateljstva između naroda Kraljevine Jugoslavije i Kraljevine Rumunije - rekao je princ Aleksandar.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: