Zdravstveni radnici pozivaju na podršku ministru Šeraniću | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Zdravstveni radnici pozivaju na podršku ministru Šeraniću

Izvor: RTRS | Datum:09.06.2022.

Društvo doktora medicine Republike Srpske i Udruženje medicinskih sestara, tehničara i babica Republike Srpska pozvali su sve radnike u zdravstvu da danas u 12.05 zaustave proces rada i izađu ispred svojih zdravstvenih ustanova, te na taj način pruže podršku ministru zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Alenu Šeraniću koji je nepravedno sankcionisan od strane SAD zbog navodnog sprovođenja etno-nacionalističke i političke agende nauštrb demokratskih institucija i građana BiH.
 


Alen Šeranić           (Foto: Vlada Republike Srpske)


Ističu da je svakome jasno da je riječ o političkoj manipulaciji što se, kako navode i pokazalo na primjeru ministra zdravlja i socijalne zaštite Alena Šeranića.

- Riječ je o časnom i pristojnom čovjeku, izuzetnom profesionalcu koji svoj posao obavlja savjesno i u skladu sa dužnostima koje ga sljeduju u odnosu na funkciju koju obavlja što se pokazalo i u proteklom periodu pandemije virusa korona kada nijedan pacijent u Republici Srpskoj nije ostao bez zdravstvene zaštite. Tim podatkom se ne mogu pohvaliti ni neke mnogo razvijenije zemlje Zapada. Alen Šeranić bio je uz nas sve vrijeme i pružao nam neizmjernu podršku kada smo se za svaki život borili danonoćno, radeći praktično u dva paralelna zdravstvena sistema, u kovid i nekovid sistemu. Njegova uloga u očuvanju zdravstvenog sistema naše Republike Srpske je nemjerljiva - naveli su iz Udruženja medicinskih sestara, tehničara i babica Republike Srpske.

Ističu da je Šeranić posvećeno radio i radi na unapređenju zdravstvene zaštite stanovika Republike Srpske, na opremanju zdravstvenih ustanova, na izgradnji novih bolnica i renoviranju postojećih, na uvođenju novih vidova terapije i dijagnostike, na poboljšanju socijalne zaštite i izdvajanja za socijalne kategorije.

- Tokom svog mandata se zalaže za stabilnost zdravstvenog sistema i toleranciju među ljudima. Paradoksalno je da jedna zemlja koja se toliko poziva na demokratska načela, ta ista primjenjuje krajnje selektivno. Kazniti nekog ko savjesno obavlja svoj posao i radi u interesu najosjetljivije kategorije građana je udar na naš integritet i postojanje, te slanje vrlo jasne poruke nama svima, a posebno zdravstvenim radnicima. Vrijeme je da pokažemo da smo "budni" i da branaći jednog od nas branimo sve nas. Očekujemo vas sutra da izađete u velikom broju i pružite podršku našem ministru - navode u Udruženju.

Podsjećamo, SAD su uvele sankcije ministru zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenu Šeraniću i predsjednku Federacije BiH Marinku Čavari, saopšteno je na web sajtu američkog Ministarstva finansija.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: